Політика конфіденційності

Дотримання конфіденційності Ваших персональних даних дуже важливо для нас. Даний веб-сайт (http://vianor.ua/) та мобільний додаток Vianor Ukraine можуть використовуватися для збору, обробки та зберігання Ваших персональних даних Товариством з обмеженою відповідальністю «Нокіан Шина» (надалі - НОКІАН), адреса: вул. Жилянська 75-А а, м. Київ, 01032, код в ЄДРПОУ: 34453885, тел.: (044) 377-53-45, факс: (044) 377-53-46, e-mail: Ukraine@nokiantyres.com у відповідності з цією політикою конфіденційності (Політика), а також нормами чинного законодавства України.

Дана Політика містить обов'язкові правила і норми, які можуть бути важливими для Вас і вплинути на Ваші рішення або наміри щодо використання або невикористання Вами даного веб-сайту та мобільного додатку Vianor in Ukraine, крім того, їх порушення може спричинити юридичну відповідальність як для Вас, так і для третіх осіб.

Компанія ТОВ «Нокіан Шина» відповідально ставиться до дотримання права кожного відвідувача нашого веб-сайту та користувача мобільного додатку Vianor in Ukraine на конфіденційність персональних даних і вживає заходи із захисту будь-якої інформації, яку Ви надаєте нам.

Будь ласка, обов'язково уважно прочитайте дану Політику до перегляду і відвідування інших веб-сторінок сайту, крім домашньої (головної) сторінки та завантаження (користування) мобільного додатку Vianor in Ukraine. Якщо у Вас виникли запитання щодо цієї Політики або збору персональних даних НОКІАН, практики їх використання або поширення, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Ця Політика застосовується до персональних даних (як вони визначені нижче), зібраних та / або іншим чином оброблюваним НОКІАН через даний веб-сайт та мобільний додаток Vianor in Ukraine. Дана Політика не застосовується до збору та обробки персональних даних, здійснюваних НОКІАН за допомогою будь-яких інших засобів комунікації крім цього веб-сайту та мобільного додатку Vianor in Ukraine. Політика не застосовується також у разі збору та обробки персональних даних веб-сайтами третіх осіб, до яких цей сайт може мати посилання, але НОКІАН не управляє і не контролює вміст таких веб-сайтів третіх осіб і не відстежує практику конфіденційності персональних даних, використовувану такими Інтернет -ресурсами.

Визначення «Персональні дані»

Термін «Персональні дані», який використовується в даній Політиці, відноситься до будь-якої інформації або сукупності даних, які ідентифікують, або які використовуються НОКІАН, або від імені для ідентифікації фізичної особи відповідно до Закону України «Про захист персональних даних», а саме:

·         Прізвище, ім’я;

·         Дата народження;

·         Адреса електронної пошти;

·         Номер мобільного телефону;

·         Інформація про приблизне (на основі даних мобільної мережі) та/або точне (на основі даних GPS) місцезнаходження фізичної особи;

·         Реєстраційний номер автомобіля, його марка, модель, державний номер, номер свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;

·         Інформація про придбаний товар (інформація про оплату (включаючи фотографії документів, що підтверджують таку інформацію: чеки, платіжні доручення, квитанції тощо), дот-коди (фотографії придбаних шин), дата придбання товару, кількість товару, вартість товару, модель та розмір товару;

·         Дані гарантійного талону на товар та фотографія такого гарантійного талону;

·         Параметри шин (бренд, модель, ширина, профіль, діаметр, сезон, тип протектору, тип диску, кількість, дата придбання, вартість, регіон придбання, місце придбання, фото документів, що підтверджують придбання шин, DOT-код);

·         місце шиномонтажу, відповідний чек про оплату послуг за шиномонтаж.

Способи збору персональних даних

НОКІАН збирає персональні дані он-лайн через веб-сайт (за наявності) та мобільний додаток Vianor in Ukraine. Фізичним особам може надаватися доступ до веб-сайту та мобільного додатку Vianor in Ukraine без збору або розкриття та обробки будь-яких персональних даних.

НОКІАН може використовувати наступний спосіб збору персональних даних он-лайн:

Інформація, яка надається Вами: НОКІАН може збирати персональні дані та інші дані, які Ви можете ввести у форми або поля введення даних на цьому веб-сайті (за наявності) та у мобільному додатку Vianor in Ukraine. Мобільний додаток Vianor in Ukraine можє отримувати точну інформацію щодо місцезнаходження вашого мобільного пристрою, використовуючи технології визначення місцезнаходження, такі як GPS, Wi-Fi, Bluetooth чи відстань до найближчої вишки стільникового зв’язку. НОКІАН використовує цю інформацію для надання Вам послуг, які залежать від вашого місцезнаходження, наприклад при пошуку найближчих до вас шинних центрів Vianor чи визначенні спеціальних пропозицій. У випадку більшості мобільних пристроїв Ви маєте змогу відкликати дозвіл, який Ви надали НОКІАН, для отримання інформації про Ваше місцезнаходження через налаштування Вашого пристрою. Якщо Вас цікавить, як відключити послугу визначення місцезнаходження на Вашому мобільному пристрої, ми радимо звернутися до Вашого провайдера послуг мобільного зв’язку чи виробника Вашого пристрою.

Інформація, зібрана з Вашого комп'ютера або іншого електронного засобу:

НОКІАН збирає інформацію з Вашого комп'ютера або іншого електронного засобу, коли Ви відвідуєте цей веб- сайт або користуєтеся мобільним додатком Vianor in Ukraine. Така інформація може включати адресу Інтернет протоколу (IP-address), доменне ім'я, тип браузера, дату і час Вашого запиту та інформації, наданої на нього, шляхом використання технологій відстеження, таких як cookies. Якщо Ви використовуєте мобільний пристрій для доступу до даного веб-сайту або використовуєте мобільний додаток Vianor in Ukraine, НОКІАН також може збирати інформацію про Ваш мобільний пристрій, таку як ідентифікатор пристрою, його тип, а також дані про застосування даної інформації та використанні Вами даного веб-сайту.

НОКІАН може використовувати технології відстеження, які ідентифікують Вас персонально, однак тільки після того, як Ви ввели персональні дані у форму або поле для введення даних на нашому веб-сайті (за наявності) або у мобільному додатку.

Що таке cookies?

Ми використовуємо файли cookies та інші веб-технології для збору інформації і підтримки певних функцій наших сайтів. Наприклад, ми використовуємо ці технології для:

  • збору інформації про способи використання наших сайтів відвідувачами: відвідуваних сторінках, на яких використовуються посиланнях і тривалості перебування на кожній сторінці;
  • визначення ефективності наших рекламних кампаній і управління ними;
  • підтримки функцій наших сайтів, наприклад, для усунення необхідності повторно вводити вхідні відомості, що вже знаходяться в нашій базі даних, або повторно ставити налаштування, вже задані при минулих відвідуваннях наших сайтів; для персоналізації роботи з нашими сайтами.

Зазвичай інформація, яка збирається нами за допомогою зазначених веб-технологій, не дозволяє ідентифікувати Вас особисто. Проте, якщо Вами був створений профіль користувача, наприклад, шляхом реєстрації в мобільному додатку Vianor in Ukraine, ми можемо пов'язати інформацію, зібрану нами за допомогою веб-технологій, з іншою інформацією, яка ідентифікує Вас особисто.

Якщо Ви не хочете отримувати файли cookies, то Ви можете налаштувати у Вашому браузері відхилення цих файлів. Крім того, Ви також можете видалити наші файли cookies після виходу з сайту. Хоча Ви не зобов'язані завантажувати наші файли cookies  при відвідуванні наших сайтів, якщо Ви налаштували відхилення файлів cookies в Вашому браузері, Ви не зможете користуватися всіма функціями наших сайтів.

Для чого НОКІАН збирає, використовує і розголошує персональні дані?

Загалом: НОКІАН збирає персональні дані он-лайн, оскільки це необхідно для можливості надання реєстрації та персоналізації. НОКІАН використовує персональні дані, зібрані он-лайн для надання товарів, послуг, гарантій і переваг. НОКІАН аналізує зібрані он-лайн персональні дані для ідентифікації та пропозиції додаткових послуг та промо-акцій, які, на нашу думку, можуть бути Вам цікаві. НОКІАН може також використовувати персональні дані для контролю он-лайн ресурсів на предмет дозволеного доступу та безпеки.

Мета обробки персональних даних

Метою обробки НОКІАН персональних даних є надання можливості отримати послуги та здійснити придбання/отримання відповідної гарантії/послуги/товару від відповідного партнера, а також інформування про будь-які нові можливості щодо отримання сервісу (що включає в себе розсилки щодо рекламних акцій, додаткової інформації про проведення конкурсів, визначення переможців тестів шин тощо), які можуть виникнути або вже виникли.

Які можливості вибору у мене є щодо того, як НОКІАН збирає, використовує, розкриває і обробляє мої персональні дані?

У Вас є чотири категорії вибору, які включають:

  1. Заборона збору персональних даних: Ви можете не надавати будь-яких персональних даних НОКІАН онлайн, не вводячи будь-яких персональних даних у форми або поля введення даних на нашому веб-сайті (за наявності) або у мобільному додатку Vianor in Ukraine, і не використовуючи будь-яких персоналізованих сервісів, пропонованих веб-сайтом (за наявності) або мобільним додатком Vianor in Ukraine. Однак надання відповідного сервісу на сайті (у разі наявності) та у мобільному додатку Vianor in Ukraine буде доступним тільки для тих осіб, які надали персональні дані або використовують персоналізовані сервіси (за наявності). А також відмовляючись надати НОКІАН дозвіл (висловлення заборони збору персональних даних) на використання певних персональних даних Ви не зможете прийняти участь у промо-активностях НОКІАН (конкурси, акції), оскільки це не дасть змоги ідентифікувати Вас як учасника таких промо-активностей.
  2. Обмеження і можливості щодо використання та розкриття для інших цілей: у деяких випадках, час від часу, НОКІАН може запитувати Ваш дозвіл для використання та розкриття Ваших персональних даних для включення Вас до списку контактів, для можливості надання Вам дозволу для доступу до окремих розділів веб-сайту та мобільного додатку Vianor in Ukraine, або для визначення та пропозиції додаткових сервісів та промоактивностей які, на нашу думку, можуть Вас зацікавити. Ви можете обмежити використання Ваших персональних даних шляхом вибору опцій, які пропонуються Вам в момент введення цих даних або, які можуть бути доступні в майбутньому. Додатково, Ви можете змінити комунікаційні налаштування (такі як, відмовитися від підписки на комунікацію, на яку Ви підписалися раніше) шляхом направлення відповідного повідомлення на адресу НОКІАН.
  3. Обмеження і опції з відстеження: НОКІАН використовуючи технології відстеження, такі як cookies, для запам'ятовування Ваших особистих переваг, дозволяє вибирати, чи хочете Ви, щоб НОКІАН використовував такі технології для того, щоб пам'ятати Вас, або для надання Вам додаткових сервісів, шляхом вибору відповідних опцій стверджувального чи негативного вибору при реєстрації, або під час введення персональних даних у форми або поля введення даних. Наш веб-сайт не обмежує користувачів - приватних осіб, не ідентифікованих технологіями відстеження. Приватні користувачі можуть контролювати використання певних технологій відстеження, таких як cookies, за допомогою більшості Інтернет браузерів. Деякі Інтернет браузери дозволяють Вам обмежити або відключити використання cookies для обраних Вами веб-сайтів. Інші Інтернет браузери дозволяють Вам вибрати налаштування cookies, які застосовуються до всіх веб- сайтів, які Ви відвідуєте. Якщо Ви обмежите або вимкнете cookies, деякі функції веб-сайту можуть не працювати належним чином, включаючи доступ до частин веб-сайту, доступним тільки при реєстрації та дозволу доступу (за наявності).
  4. Електронні повідомлення: Ви можете підписатися на отримання певних електронних листів чи інших підписок від НОКІАН на веб-сайті (за наявності) або у мобільному додатку Vianor in Ukraine (за наявності). Якщо Ви не бажаєте більше отримувати електронні листи або повідомлення, Ви можете відмовитися від них, змінивши відповідні налаштування на веб-сайті чи у мобільному додатку Vianor in Ukraine, який Ви використовували для підписки, або ж Ви можете скористатися посиланням на інструкції щодо відмови від підписки, що міститься в повідомленні електронної пошти, які Ви можете отримувати від НОКІАН. Крім того, Ви можете відмовитися шляхом повідомлення нам про таке бажання на нашу адресу.

Хто матиме доступ до моїх персональних даних?

Ваші персональні дані можуть бути доступні НОКІАН, включаючи її дочірні, материнські компанії, їх підрозділи та групи компаній по всьому світу, а також для третіх осіб і організацій які використовують персональні дані виключно для і під керівництвом НОКІАН при проведенні маркетингових та рекламних акцій (що включає в себе розсилки щодо рекламних акцій, додаткової інформації про проведення конкурсів, визначення переможців тестів шин тощо). Використання та поширення персональних даних зовнішніми особами та організаціями, що діють від імені НОКІАН, може здійснюватися на підставі угод, що вимагають належного захисту персональних даних. Ваші персональні дані можуть передаватися, поширюватися і використовуватися або іншим чином оброблятися тільки НОКІАН та особами і організаціям, що працюють від імені НОКІАН, у порядку відповідному цій Політиці, іншим застосовним повідомленням, угодам та дозволам згідно з чинним законодавством України.

Чи Розголошує НОКІАН персональні дані третім особам?

За загальним правилом НОКІАН не продає і не розголошує Ваші персональні дані, за винятком якщо інше передбачено цією Політикою чи іншим застосовним повідомленням, угодою і дозволом, однак, можуть виникати обставини, коли НОКІАН, виходячи з бізнес підстав, може вирішити реорганізувати або розділити свій бізнес шляхом продажу, злиття або придбання. За таких обставин, персональні дані можуть бути розголошені наявним або потенційним покупцям. НОКІАН отримає письмові зобов'язання про належний захист персональних даних при таких обставинах. НОКІАН залишає за собою право розголошувати Ваші персональні дані, включаючи Вашу адресу електронної пошти, для повідомлення органам державної влади, сторонам відповідних юридичних процедур, як визначено судом або арбітражем або іншим чином в тій мірі, яка буде необхідна згідно з чинним законодавством. Крім випадків, згаданих у цій Політиці, Ваші персональні дані не будуть розголошуватися без Вашого дозволу.

Як НОКІАН захищає персональні дані?

НОКІАН застосовує розумні заходи для захисту персональних даних, відповідно до їх особливостей, враховуючи, що вони збираються і передаються між Вашим комп'ютером або мобільним пристроєм і нашим он-лайн ресурсом або сервером, а також з метою захисту персональних даних, що знаходяться у володінні НОКІАН, від несанкціонованого доступу, розкриття, поширення, зміни або видалення.

Як НОКІАН захищає конфіденційність дітей?

Веб-сайт НОКІАН та мобільний додаток Vianor in Ukraine не призначений для використання дітьми. Сервіси НОКІАН, які пропонуються приватним особам, призначені для використання особами віком 18 років і старше. НОКІАН свідомо не збирає персональні дані від дітей. Якщо Ви є батьком або опікуном і у Вас є інформація про те, що ми отримали персональні дані від Вашої дитини, будь ласка, надішліть НОКІАН запит на видалення.

Яким чином я можу отримати доступ і коригувати мої персональні дані?

Для отримання доступу до Ваших персональних даних, зібраними он-лайн через даний веб-сайт (у разі наявності) та через мобільний додаток Vianor in Ukraine, для їх точності, повноти і дійсності, або для запиту про видалення, Ви можете зв'язатися з нами за адресою НОКІАН. У деяких випадках, коли НОКІАН повинен зберігати інформацію згідно із законодавством, або для продовження надання сервісів, які Ви запросили, або для забезпечення того, що ми поважаємо Ваші уподобання, або для інших ділових цілей, ми можемо бути не в змозі видалити деякі Ваші персональні дані. У такому випадку, якщо Ви не наполягаєте на їх видаленні або норми законодавства прямо вказують на заборону або неможливість такого видалення, персональні дані можуть бути збережені НОКІАН. Якщо це можливо, Ви також можете оновити Ваші персональні дані он-лайн шляхом відповідної зміни інформації, яку Ви вводили у форми або поля введення даних, розміщених на веб-сайті (за наявності). У випадку якщо це дозволено згідно із законодавством, можливість доступу і зміни можуть бути обмежені, якщо такий доступ або зміна: перешкоджають можливості НОКІАН виконувати і відповідати вимогам законодавчих чи етичних зобов'язань, перешкоджають можливості НОКІАН розслідувати, захищатися у разі пред'явлення позовів або претензій, спричинить розголошення персональних даних третіх осіб, спричинить порушення договірних зобов'язань або розголошення комерційної таємниці або іншої приватної ділової інформації, що належить НОКІАН або третій особі.

Як довго НОКІАН зберігає персональні дані?

За загальним правилом, НОКІАН зберігає персональні дані протягом періоду, необхідного для певної ділової мети або цілей, для яких персональні дані були зібрані. У деяких випадках, від НОКІАН може вимагатися зберігання персональних даних протягом більш довгого періоду часу, виходячи з положень законодавства, дія якого поширюється на діяльність НОКІАН або, виходячи з інших ділових цілей.

У яку базу персональних даних НОКІАН включаються мої персональні дані, зібрані через веб-сайт або мобільний додаток Vianor in Ukraine?

Найменування бази персональних даних, яка містить Ваші персональні дані та інша інформація, що відноситься до збору та обробки персональних даних, що надаються Вами шляхом заповнення форм або полів введення даних, розміщених на цьому веб-сайті (за наявності) або у мобільному додатку Vianor in Ukraine міститься у відповідних додаткових повідомленнях, формах дозволів, що мають безпосереднє відношення до персональних даних, які Вами надаються і цілям їх збору.

За якою адресою можна зв'язатися з НОКІАН з питань конфіденційності персональних даних?

Якщо у Вас виникли питання щодо даної Політики або збору персональних даних НОКІАН, до практики використання та обробки персональних даних, Ви можете зв'язатися з НОКІАН за адресою для поштової кореспонденції: вул. Жилянська 75-А а, м. Київ, 01032. НОКІАН прийме розумні заходи для негайної відповіді на Ваш запит протягом 10 - 20 робочих днів щодо питань, проблем або запитів які можуть у Вас виникнути у зв'язку з доступом до Ваших персональних даних, які Ви надали через веб-сайт або мобільний додаток або з питань використання НОКІАН Ваших персональних даних. НОКІАН може зв'язуватися з Вами для надання інформації у відповідь на Ваш запит, а також може передавати Ваш запит іншим особам, які працюють на або в НОКІАН, до обов'язків яких належать питання, пов'язані з Вашим запитом. За винятком випадків, встановлених законом, НОКІАН не гарантує надання відповіді на питання або коментарі щодо запитів, що не відносяться до даної Політики або практики НОКІАН.

Зміни до даної Політики.

НОКІАН має право в будь-який час змінити дану Політику в цілому чи в певній частині, якщо цього вимагатимуть ділові або інші обставини, якими керується НОКІАН. Змінена редакція Політики буде розміщена на даному веб-сайті із зазначенням дати набрання чинності.

Якими правами я володію згідно законодавства?

Згідно із Законом України «Про захист персональних даних» Ви маєте право, зокрема: 1) знати про джерела збору, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) власника чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом; 2) отримувати інформацію про умови надання доступу до Ваших персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються ваші персональні дані; 3) на доступ до своїх персональних даних; 4) отримувати не пізніше ніж через тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються Ваші персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних; 5) пред'являти вмотивовану вимогу власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних; 6) пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником і розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними; 7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи; 8) звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду; 9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних; 10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди; 11) відкликати згоду на обробку своїх персональних даних; 12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних; 13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для Вас правові наслідки.